Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Brynäs missar slutspelet: "Enorm besvikelse"

Brynäs missar SM-slutspelet för första gången sedan 2008, efter en usel sista del av seriespelet med nio förluster på tio omgångar. – En enorm besvikelse, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist. – Målet var att spela slutspel och kriga om guldet.

Brynäs säsong är slut efter förlusten mot Frölunda i seriespelets sista omgång. Tränaren Magnus Sundquist tycker att laget drabbats hårt av skador och avstängningar efter nyår, då man låg högre upp i tabellen.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Frölunda slog Brynäs med 5–2 i SHL:s sista serieomgång och tog därmed sin åttonde raka hemmaseger. Göteborgslaget, som varit klart för sluttabellens tredjeplats en tid, får nu möta sexan Malmö i SM-kvartsfinal. Precis som förra året, då Malmö överraskande vann matchserien med 4–2.
Nu vill Frölunda ha revansch. Det blir matcher att se fram emot.
Men för anrika Brynäs, i SM-final så sent som 2017, är säsongen slut. Förlusten mot Frölunda avgjorde, men det var inte här Brynäs försatte sina chanser.
– Vi var ju sexa vid jul och nyår, säger Brynästränaren Magnus Sundquist när han blickar tillbaka.
– Det händer ju saker, skador och avstängningar. Det hör till ishockeyn, helt klart. Men för oss kom det slag i slag, och på väldigt ledande spelare. Det gjorde att vi blev ganska tunna, och liksom fick flytta upp folk i hierarkien. Många spelade på platser de inte var vana vid riktigt. Där tror att jag många poäng försvann, säger Sundquist.
Han tycker att laget höjt sig i de fyra-fem senaste matcherna – men det räckte inte.
Brynäs, utan viktige Jesper Boqvist, fick en mardrömsstart i Scandinavium. Joel Lundqvist gjorde 1–0 för Frölunda efter 57 sekunder, nästan komiskt fri på ett djupledspass när Brynäs helt gick bort sig i ett spelarbyte.
Repliken kom dock snabbt. Nicklas Danielsson smällde in 1–1 i powerplay efter 4.36. Vid 17.45 gjorde backen Ryan Gunderson 2–1 för Brynäs med ett skott i krysset.
Men Frölunda var inspirerat. I andra perioden gjorde Chay Genoway 2–2 i en soloraid, och Simon Hjalmarsson gav Frölunda ledningen på en målvaktsretur.
Hoppet var ändå inte ute för Brynäs, eftersom konkurrenterna runt slutspelsstrecket också låg under i sina matcher. Men Jonathan Sigalets 4–2 efter 6.45 i tredje akten var tungt.
Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist vill inte kommentera torsdagens match.
– Sett över hela säsongen har vi inte varit tillräckligt bra, säger Blomqvist.
– Vi har inte varit tillräckligt jämna och konsekventa.
Gå till toppen