Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Läsartext: Det finns flera sätt att lämna farligt avfall

Batterier kan man till exempel lämna i många butiker, skriver Anna Wilhelmsson Göte.Bild: Henrik Montgomery/TT
Svar till insändare ”Jag blir inte av med det miljöfarliga avfallet”, Sydsvenskan 27 februari.
Läs också Jag blir inte av med det miljöfarliga avfallet
Insändaren undrar hur han ska göra sig av med sitt farliga avfall när man bor i centrala Lund och saknar bil. Det avfall som nämns som exempel är trasig stereoapparat , mikrovågsugn och färgburk.
Fastighetsinnehavare till flerbostadshus kan abonnera på hämtning av småbatterier, ljuskällor och elavfall av Lunds renhållningsverk. Detta samlas då in i fastigheten i boxar, kärl eller elburar. I burarna ryms den typ av elektronik som nämns stereoapparater och liknande.
Som nämns i insändaren finns också i en hel del butiker skåp för avlämning av mindre elektronik, lampor och små batterier.
När det gäller färgburkar av metall så kan dessa lämnas till metallåtervinning på återvinningsstationer eller fastighetsnära om fastighetsägaren tillhandahåller denna service till sina hyresgäster. De ska då vara tomma och penseltorra. Om det finns färgrester kvar så ska burken lämnas på en återvinningscentral, vilka finns på Gastelyckan och Gunnesbo. Det finns bra bussförbindelser till dessa anläggningar, som har generösa öppettider.

Anna Wilhelmsson Göthe

Lunds renhållningsverk
Gå till toppen