Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Efter Citykrossen – succétränaren får sparken

Domenico Tedesco fick se sitt Schalke förlora med 0–7 mot Manchester City i Champions Leagues åttondelsfinal. Arkivbild.Bild: Dave Thompson/AP/TT
Domenico Tedesco är inte längre tränare för Schalke 04. Veckans 0–7-förlust mot Manchester City i Champions Leagues åttondelsfinal blev sista droppen som fick bägaren att rinna över för klubbens ledning som nu sparkar sin 33-årige tränare.
"Det här beslutet var allt annat än lätt då vi verkligen uppskattade Domenico Tedesco. Han utvecklade laget väldigt bra förra säsongen när vi slutade tvåa i ligan. Men vi kan inte komma i från att den här säsongens utveckling har varit negativ", säger sportchefen Jochen Schneider till klubbens hemsida.
Schalke 04 var Tedescos blott andra klubb på seniornivå och den första i den tyska högstaserien. Men italienaren gjorde trots det succé förra året när han överraskande ledde laget till en andraplats i ligan.
I år har det däremot gått tyngre. Förutom det pinsamma uttåget i Champions League har laget sladdat i Bundesliga och ligger farligt nära nedflyttningsplats efter att inte ha vunnit sedan 20 januari.
Tillfällig ersättare för italienaren blir Huub Stevens, som vid två tillfällen tidigare har tränat klubben.
Gå till toppen