Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Enkel seger för Lugi

Lucas Pellas gjorde elva mål.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Guif–Lugi 25–32 (13–16)
Lugi förlängde sviten av obesegrade matcher efter en komfortabel bortavinst mot Guif, som inte hade mycket att spela för. Därmed blir det en helt avgörande sista omgång mot Redbergslid om den eftertraktade sjätteplatsen, där vinnaren undviker seriesuveränen IFK Kristianstad i kommande kvartsfinalspel.
– Det kommer bli en helt annan match än i dag, mer fysisk och intensiv. Nu har vi ju den lilla fördelen att klara oss på oavgjort, men Redbergslid är ett bra hemmalag, konstaterade Lugitränaren Tomas Axnér.
Lugi behövde inte överanstränga sig för att manövrera ut ett Guif som inte riktigt bjöd upp till dans. Första halvlek var tämligen sömnig, men Lugi hade trots det redan i halvtid skaffat sig en tremålsledning.
– Jag tycker vi gjorde det helt okej, men det var nästan så att jag fick ryta till i omklädningsrummet i halvtid för att behålla fokus. Det kändes nästan som en träningsmatch, menade Tomas Axnér.
I andra halvlek fick Lugi bättre fart. Ett stabilt försvarsspel öppnade upp för kontringar och en storspelande Lucas Pellas gjorde elva mål i matchen, varav sex stycken från straffpunkten där han var hundraprocentig.
Tomas Axnér var nöjd med det han såg.
– Jag tycker Pellas utvecklats otroligt sedan han kom till oss för ett par år sedan. Han var kanske tredjevalet hos Hammarby, nu är han en av ligans bästa kantspelare. Det är också ett bevis på ett det inte alltid behöver gå så snabbt, det måste få ta tid.
Med vinsten har Lugi nu chans att ta inte bara sjätteplatsen, utan också segla upp ytterligare ett snäpp i tabellen efter sista omgången, om Ystads IF förlorar.
– Det blir tufft, men vi känns som ett av de formstarkaste lagen i ligan. Idag fick alla speltid också och kunde förbereda lite inför måndag tack vare att det ändå såg säkert ut, menade Tomas Axnér.
Gå till toppen