Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Giraffens cykel: Apkul för de minsta

Camilla Larsson ser ett kortfilmspaket av animatören Lasse Persson/Lisa Thulin, där också Lilla spöket Laban och Lilla Anna och Långa farbrorn dyker upp.

"Giraffens cykel".Bild: Folkets Bio

Giraffens cykel

BIO. ANIMERAD BARNFILM. Sverige, 2019. Regi: Lasse & Lisa (Lasse Persson/Lisa Thulin). Röst: Pytte Ravn. Barntillåten. Längd: 42 min.

”Giraffens cykel” är första delen i det som ska bli en längre film som följer huvudpersonen Giraffen under ett år. För även om det är en giraff (med lite otypiskt giraffutseende) det handlar om, så är inte steget långt till en person, och såklart, ett barn. I cykelepisoden handlar det om besvikelse och avundsjuka. När Giraffen inte kan cykla på sin nya fina cykel, utan bara välter hela tiden, men den lilla Apan i sin tur visar sig klara det galant, så gör Giraffen något riktigt dumt och elakt. Som innefattar käppar och hjul. Och det känns förstås inte heller bra.
"Giraffens cykel" inleder ett filmpaket för de minsta som också innehåller två Lilla spöket Laban-episoder – ”Kokosbollar” och ”Skuggan” – två Lilla Anna och Långa farbrorn-episoder – ”Skidturen” och ”Tårtan” samt kortfilmen ”Karla Kanin på stranden”. Gemensamt för dem alla är animatören Lasse Persson/Lisa Thulin. ”Giraffens år” är hans helt egna projekt, som ska handla om stora känslor, vad som väcker dem, vad de kan leda till och hur man kan hantera det. Figurerna (djuren), alla i grått, är charmant skapade i avsaknad av schabloner och ser inte riktigt ut som man väntar sig, bara nästan, på ett skönt och lite avigt sätt. Språket är universellt – inga direkta ord, men en typ av intensiva och roliga ljud som för tankarna till Pingu och Linus på linjen – och går lätt att tolka för alla åldrar. Att hänga med Giraffen och Apan på en kort cykeltur är ett nöje och man ser fram emot resten av året.
Gå till toppen