Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig brand i byggvaruhandel: ”Det ryker och glöder”

Tidigt på torsdagsmorgonen utbröt en stor brand i en byggvaruhandel i Kågeröd. Flera räddningsenheter var på plats under förmiddagen och hindrade branden från att sprida sig.

Ett stort antal räddningsenheter var på plats snart efter att larmet kommit.
– Vi har kraftig brand och kraftig rökutveckling. Det har brunnit igenom taket i en kontorsbyggnad och intilliggande lagerlokal, säger Christer Haraldson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Bild: Patrick Persson
Polisen rapporterade på sin hemsida att man spärrade av upp till 500 meter från brandplatsen. Gasflaskor i lokalerna försvårade släckningsarbetet och det fanns en viss spridningsrisk på grund av kraftig vind.
Bild: Patrick Persson
Vid halv åtta på torsdagsmorgonen meddelade Gert Andersson, räddningsledare, att branden inte spridit sig.
– Kontor- och butiksdel har brunnit ned men det var övertänt när vi kom. Sen satte vi avgränsningar mot lagret och det har vi lyckats hålla. Vi har kontroll över branden, säger han.
Enligt Gert Andersson kommer släckningsarbetet pågå i flera timmar.
– Här kommer nog vara bevakning hela dagen. Det som rasat in brinner fortfarande men det finns ingen spridningsrisk . Det kommer nog att brinna ett bra tag.
Under morgonen var flera räddningsenheter från Svalöv, Teckomatorp, Bjuv, Landskrona, Helsingborg, Röstånga på plats.
– Men det börjar sakta avvecklas, berättar Gert Andersson.
Strax innan lunch var bara räddningsenheten från Svalöv kvar på plats.
– Det brinner inte längre men allt har rasat ihop och det ryker och glöder undertill. Det är ett eftersläckningsarbete som pågår och vi kommer vara kvar under dagen för att se till så inte det blossar upp igen, säger Janos Sari, yttre befäl på Räddningstjänsten Landskrona.
Bild: Patrick Persson
Vid niotiden öppnades länsväg 109 igen.
Inga personskador har rapporterats.
Gå till toppen