Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

När Rosenberg är redo för comeback hänger på tillslaget

MFF-kaptenen Markus Rosenberg ska förhoppningsvis dyka upp en del ute på träningsplanen nästa vecka.

– Det handlar om tillslaget när vi kan stegra honom ytterligare. Han har haft en påverkan på det inre ledbandet och smärtan vid tillslaget på bollen är det som hänger i längst, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson och fortsätter:
– Vi har hållit honom inne denna veckan eftersom det varit träning på konstgräs och det känns onödigt att påfresta honom där, men nästa vecka hoppas vi han är ute och att vi kan provocera knät med lite träning med boll också.
Allsvenska premiären är nu bara drygt två veckor bort. Markus Rosenberg kan vara helt okej till dess, men sen ska man komma ihåg att han då varit borta i fem veckor från matchspel. Allt talar alltså för att hans allsvenska säsongspremiär dröjer lite längre än första april mot Häcken.
– Med den uppsättningen vi har där framme ska vi väl inte hasta fram något, men vi får se, ibland går det fort, säger Jesper Robertsson.
Mittbacken Franz Brorsson är fortfarande inte kvitt den infektion som gör att hans lår krånglar.
– Det går framåt, smärtan är mycket mindre, men han har fortfarande lite ont i låret. Det kan gå fort sista biten, men också ta lite tid. Det är inte som en muskelskada när man vet ungefär hur lång tid läkningen tar, säger Jesper Robertsson.
På torsdagens träning saknades Marcus Antonsson och Egzon Binaku.
– Men Marcus är med upp till Norrköping. Vi höll honom inne i dag enbart för "underhåll", Uwe (Rösler, tränaren) tycker att han tränat väldigt mycket senaste tiden. Egzon har en känning i vaden, men vi siktar på att ha honom klar till landslagsspel med Albanien nästa vecka, säger Jesper Robertsson.
Malmö FF spelar träningsmatch borta mot Norrköping på fredagen klockan 16.00. Sydsvenskan liverapporterar som vanligt från matchen då Jo Inge Berget kommer att göra comeback i den himmelsblå tröjan.
Gå till toppen