Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks direkt till kvartsfinal efter dramatisk slutomgång

Malmö Redhawks svarade för en stabil egen insats i SHL-avslutningen, gjorde jobbet och vann med 3-1 mot Örebro. Och fick dessutom den nödvändiga hjälpen av Luleå, som besegrade Växjö med 3-2 och därmed slutar Redhawks sexa och går direkt till kvartsfinal. Ett tag var man faktiskt till och med uppe på femte plats och vände.

Malmö Redhawks inledde bra inför förvånansvärt glest besatta läktare. Var laget som hade mest etablerat spel under de första tolv-fjorton minuterna. Skapade också en rad skottlägen och ledde den statistiken med som mest 8-2.
Men när perioden var över stod det 8-9 i skottstatistiken - om än fortsatt 0-0 resultatmässigt.
– Vi började bra, men släppte in dem i matchen, sa Emil Sylvegård i första periodpausen.
Lars Volden fick chansen att vikariera för Oscar Alsenfeldt i målet och gjorde ett par riktigt bra räddningar i den andra delen av första perioden, när Redhawks slarvade en hel del och gav Örebro lägen för kontringar högt i banan.
– Oscar har spelat tio matcher i sträck och jag har en bra känsla med Volden från träningarna, motiverade Redhawkstränaren Peter Andersson valet före matchen.
Ett faktiskt riktigt dåligt powerplay i andra perioden, som först de femton sista sekunderna gav Redhawkstryck blev på något sätt signalen till en uppryckning för hemmalaget.
Frederik Storm grävde fram pucken med hårt jobb mot mål och den hamnade hos Lars Bryggman som kunde göra 1–0 efter 10.51. Bara en dryg minut senare – 11.57 – gjorde Johan Olofsson 2–0 helt på egen hand. Snirklade sig från en position bakom mål till en mitt fram i slottet och skickade in pucken.
Det var ett par intressanta minuter för Redhawks, eftersom Luleå samtidigt vände 0-1 till 2-1 mot Växjö och Redhawks klev i ett huj från åttonde till femte plats.
När den livetabellen kom upp på jumbotronen blev det nästan lika stort jubel som vid målen.
3–0 kom mot ett då till synes uppgivet Örebro efter 16.44 när Johan Olofsson kunde göra sitt andra mål
– Det var viktiga mål, men tyvärr slarvar vi en del sen. Deras mål kommer på en onödig kontring när vi gör ett dåligt byte, sa Johan Olofsson i andra pausen.
Örebro tilläts nämligen reducera till 3–1 strax före andra periodens slut och fick lite ny energi.
I den tredje perioden började Redhawks bra, men sattes sedan under ganska hård press av ett våldsamt offensivt satsande Örebro.
Femteplatsen blev dock inte långvarig för Redhawks. Skellefteå var i kapp i Ängelholm i början av den tredje perioden.
Matchen mellan Rögle och Skellefteå tog slut först. Rögle föll sedan man chansat och tagit ut målvakten. Luleå gjorde 3-1 på Växjö, som reducerade till 3-2 och jagade kvittering i slutet, men fick aldrig in pucken och därmed hade Malmö Redhawks tack vare den egna segern gått upp till sjätte plats och spelar nu kvartsfinalserie mot Frölunda.
Se höjdpunkterna från matchen här:
Gå till toppen