Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Trump: Ingen brådska med handelsavtalet

Månadslånga förhandlingar med återkommande utsagor om framsteg och att ett handelsavtal är nära. Men ännu finns inget datum för nästa toppmöte mellan USA:s president Donald Trump och den kinesiska presidenten Xi Jinping.

USA:s president Donald Trump har ingen brådska med att få till ett handelsavtal med Kina, sa han vid en presskonferens i Vita huset. Arkivbild.Bild: Evan Vucci/AP/TT
Enligt Bloomberg kan nästa toppmöte skjutas upp till april.
I samband med en pressträff i Vita huset på onsdagen sa den amerikanska presidenten att han inte har någon brådska med att få till ett handelsavtal med Kina, utan det är viktigare att överenskommelsen blir bra.
– Jag tycker att det går väldigt bra – det återstår bara att se vilket datum det blir, sa Trump om fortsättningen på handelssamtalen.
Tidigare var det sagt att ett möte mellan de båda ledarna skulle ske i Florida i slutet av mars.
Inga fysiska möten har skett mellan några av företrädarna för ländernas handelsdelegationer på två veckor.
I slutet av februari meddelade Donald Trump att de tullhöjningar som skulle träda i kraft den 1 mars läggs på is medan förhandlingarna fortsätter.
Effekterna av det pågående handelskriget har gjort avtryck i de båda ländernas export- och importsiffror och skapar oro för utvecklingen i den globala ekonomin.
Gå till toppen