Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Beijers park: Polisen ser ett samband mellan knivdådet och taxirånet

En 60-årig kvinna knivskars strax innan klockan 07 i onsdags förra veckan. Polisen säger att det var ett rånförsök. Senare samma natt misstänks samma män ha rånat en taxi bara ett hundratal meter bort.

Polisen spärrade av brottsplatsen tidig morgon den 5 mars.Bild: Therese Thomasson
Knivdådet i Beijers park har skakat stadsdelen Kirseberg. Nu går polisen ut med att det var ett rånförsök som gått överstyr. Och att det kan ha varit samma män som knivrånade en taxi natten efter.
– Jag kan konstatera att det finns överensstämmelser i signalement och ett tidsmässigt och geografiskt samband mellan de båda händelserna, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.
Det finns också ett samband med hur det urspårade rånförsöket och hur taxirånet gick till.
– Det är rån eller rånförsök med kniv eller stickvapen. Så här långt har det stärkt våra misstankar om att det finns ett samband mellan de här händelserna, säger Magnus Pettersson.
Kvinnan fick stickskador på övre delen av kroppen och benen. Hon blev allvarligt skadad, men inte livshotande vid händelsen.
Taxin beställdes i ett kvinnonamn och sedan hotades taxichauffören med kniv och därefter sprang gärningsmännen därifrån. De beskrevs som tre män i åldern 16 till 22 år.
Polisen har fått in ett flertal vittnesuppgifter sedan den 60-åriga kvinnan knivhöggs. Bland annat har den äldre kvinnan med hunden hört av sig till polisen och lämnat uppgifter som fört utredningen framåt.
– Men vi är angelägna om att få in fler vittnesuppgifter. Alla som har befunnit sig i området Beijers park under morgonen den femte mars får gärna höra av sig. Vi är också angelägna om någon har sett något på Segeparksgatan efter eller kring midnatt den sjätte mars, säger Magnus Pettersson.
Enligt polisen finns det ingen orsak att undvika Beijers park eller området runt omkring.
– Nej, man ska inte vara rädd utan fortsätta sitt liv som tidigare, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.
Gå till toppen