Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Boxningstränare från Höllviken utsedd till Årets eldsjäl

Ken Kvist från Höllviken korades till Årets eldsjäl och årets ledare under Eldsjälsgalan som hölls i Stockholm på torsdagen.

Ken Kvist intervjuas av Ida Björstad, som ledde Eldsjälsgatan på Berns i Stockholm i torsdags. Familjen var också med och firade, till höger Lisa Kaptein Kvist, personlig tränare, och döttrarna Emelie och Isabell.Bild: Simon Hastegård / Bildbyrån
Som enda skåning var Ken Kvist nominerad i kategorin ”ledare”. Han har tränat boxare i över 30 år, och håller nu i pass för alla slags människor: knattar, motionärer, elitboxare – och inte minst pensionärer i Höllvikens boxningsklubb.
Och Ken Kvist tog hem storslam, genom att inte bara vinna sin kategori ,utan också huvudutmärkelsen Årets eldsjäl. Priset var 50 000 kronor och en ny bil.
– Det känns...ja vad ska jag säga. Innan galan igår var jag väldigt spänd, som man brukar känna innan man ska tävla i en idrott. Men i den här tävlingen visste jag inte vad jag skulle göra för att vinna, det vara bara att vänta, säger Ken Kvist.
Hur ska du fira?
– Jag sitter på Champagnebaren just nu och firar med min familj. Jag är så fruktansvärt glad och tacksam.
Vad är det bästa med att träna andra?
– Man får se hur andra lyssnar, tar till sig och växer, säger Ken Kvist.
Priset delas ut av spelbolaget Folkspel och vinnarna i de olika kategorierna har röstats fram av svenska folket.
Fakta

Därför valdes Ken Kvist till Årets eldsjäl - juryns motivering

”Uppfyller alla krav: jämställdhet, integration, kamratskap, ledarskap. En karismatisk ledare som aldrig sätter sig själv i främsta rummet, som alltid ser alla andra och deras behov och önskemål. Antalet verksamheter och projekt som han dragit igång går inte att räkna upp – alltifrån boxningsträning för pensionärer, till att jobba i Malmös mer utsatta områden, till att samverka med skolorna, till att påverka lokalpolitikerna, till att träna boxare i världseliten. Ken Kvist gör allt – och lite mer.”

Gå till toppen