Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man anhållen misstänkt för våldtäkt i lägenhet i Malmö

En 38-årig man har anhållits misstänkt för att ha våldtagit, misshandlat och frihetsberövat en 20-årig kvinna som han var ytligt bekant med. Våldtäkten ska ha inträffat i en lägenhet i Södra innerstaden i Malmö under fredagen. Mannen greps på en krog i närheten.

Larmet om misstänkt våldtäkt till polisen kom in 11.55 på fredagen och ett flertal polispatruller skickades till platsen.
En stund senare kom ett larm från en krog i närheten där en man uppträdde stökigt och bråkade med personalen.
– Det var inte förrän senare vi förstod att de båda händelserna hörde ihop, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd.
38-åringen greps på krogen och är nu anhållen för våldtäkt, olaga frihetsberövande och misshandel mot en kvinna i 20-årsåldern. Dessutom misstänks han för olaga hot och misshandel i samband med gripandet på krogen. Han misstänks även för ringa narkotikabrott och att ha varit påverkad när han greps.
Mannens lägenhet spärrades på fredagen av och kriminaltekniker undersökte brottsplatsen. Kvinnan undersöktes på sjukhuset.
– De två ska vara ytligt bekanta med varandra, enligt uppgifter från utredningen, säger Calle Persson.
Kvinnan uppges inte vara allvarligt skadad.
Flera personer har förhörts. Polisen fortsätter nu med fler förhör och genomgång av de tekniska undersökningarna.
Åklagare har nu tre dygn på sig att begära mannen häktad.
Gå till toppen