Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi får möta Önnered i kvartsfinal

Lugi avslutade SHE med seger och ställs mot Önnered i kvartsfinalen.
– Deras rutin mot vår talang. Men vi har absolut chansen, tycker Lugitränaren Dragan Brljevic om slutspelsvalet.,

Dragan Brljevic.Bild: MATHIAS BERGELD
Lugi hade chansen att säkra fjärdeplatsen redan i förra omgången, på hemmaplan, men misslyckades då. Mot Skövde i sista omgången gick det betydligt bättre. Lugi gav inte ett slutspelskämpande hemmalag chansen att ens komma in i matchen utan gick direkt fram till 0–6 och dödade i stort sett matchen redan där och då. Fem måls ledning i halvtid växte så småningom till tio måls marginal när Lugi inte minst med ett stabilt försvarsspel höll Skövde kort.
Lugis tränare Dragan Brljevic var mycket nöjd med sitt lag.
– Verkligen, alla levererade idag, från första minut till sista. Allt stämde från försvar till kontringar till anfallsspel. Otroligt skönt att gå in i slutspelet med den känslan.
Lugi kom, som så ofta denna säsong, till spel med en decimerad trupp. Målvakten Ida Nilsson fattas än och Hannah Flodman, som åkte på en ryggskada tidigare i veckan, fick också hon avstå. Dessutom kom Julia Olsson till spel småskadad.
– Det är förstås inte bra, i slutspelet kommer vi att behöva dem och vi hoppas också att de hinner tillbaka till dess. De har ett par veckor på sig. Men idag klev verkligen alla fram och tog plats i deras ställe, det var viktigt, tyckte Dragan Brljevic.
Lugi får nu möta tabellfemman Önnered, som man förlorade mot borta men vann mot hemma, i kvartsfinal.
– Det blir jämnt, chanserna är kanske 50/50. Deras rutin mot vår talang. Men vi har absolut chansen, menade Dragan Brljevic, stärkt av lagets insats i Skövde.
Skövde–Lugi 18–28 (7–12)
Gå till toppen