Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmö FBC bara en poäng från slutspel

Malmö FBC bäddade för en rejäl holmgång i sista hemmamatchen mot Dalen, när man vann det viktiga bortamötet mot Warberg med klara 2–6.

Ellen Rasmussen jublar med lagkamraterna.Bild: KRISTER ANDERSSON
Därmed krympte Malmölaget avståndet till Dalen just ovanför slutspelsstrecket till blott en poäng.
– Det blir en riktigt intressant match hemma i Kirseberg. Vi kommer lite underifrån och har allt att vinna samtidigt som vi är i fin form, konstaterade Malmö FBC:s tränare Niklas ”Chelle” Lauritsen nöjt.
Den fina formen visade sig också mot Warberg, inte minst i försvarsspelet. Gästerna höll effektivt hemmalaget borta från de värsta farligheterna – och framåt hade man Ellen Rasmussen. Fem poäng senast och fem poäng (två mål och tre assist) mot Warberg visar hennes betydelse för Malmös offensiv.
”Chelle” Lauritsen betonade dock lagets defensiva insats först och främst.
– Det är det kollektiva arbetet som är grunden. Gör vi det bara bra där har vi spetsspelare som Ellen som kan avgöra matcherna, menade han.
Det var också Ellen Rasmussen som satte viktiga 2–5 13.13 in i sista perioden, även om matchen inte avgjordes förrän Tereza Urbánková prickade in 2–6 i tom bur efter att gästerna rett ut ett tre mot fem-spel.
Tränare Lauritsen kan se framemot matchen mot Dalen med en helt frisk trupp, något som inte tillhört vanligheterna tidigare i år.
– Det är också en förklaring till formen: vi har tränat ordentligt med full trupp i ett par veckor nu, det märks. Nu gäller det att fortsätta göra jobbet bara, så har vi absolut en bra chans mot Dalen också.
Warberg–Malmö FBC 2–6 (1–2, 1–2, 0–2)
Gå till toppen