Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ungdomar slog och rånade folk i Rörsjöstaden

Tre personer blev utsatta för rånare i torsdags kväll i korsningen Kungsgatan och Kornettsgatan.
– Vi vill att folk som hört eller sett något hör av sig till oss, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Det första rånförsöken skedde klockan 22.15 på Kornettsgatan. En man 50-årsåldern blev slagen i ansiktet av några ungdomar, enligt polisanmälan. Han sprang från platsen och blev jagad en kort bit.
Bara fem minuter senare blev en annan man i 30-årsåldern slagen i ansiktet av ett gäng ungdomar. Han lyckades också springa från platsen, men de som misshandlat honom fick fatt i hans hörlurar.
Tio minuter senare, klockan 22.30, sparkades en 45-årig man av sin cykel på Kungsgatan av en av de unga killarna. Mannen sprang från platsen och ungdomarna tog hand om cykeln.
– Det verkar som de har uppehållit sig i korsningen Kornettsgatan och Kungsgatan och försökt råna de som passerade, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.
Det rör sig om mellan fem och sex gärningsmän – pojkar eller män i 16 till 20-årsåldern och eventuellt en flicka. Det är pojkarna som varit aktiva i rånet, enligt polisanmälningarna.
– Vi är intresserade av att människor hör av sig till oss. Det kan vara om man sett något innan eller efteråt, säger Jimmy Modin.
Då kan man ringa till polisens nummer 114 14.
Gå till toppen