Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Vi anställda känner att vi inte är tillräckligt många

I längden drabbar stressen dem man ska ge vård och omsorg, skriver Jonas Svensson.Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Jag har jobbat i kommunal vård och omsorg i nästan tjugo år på olika ställen i Lunds kommun och andra kommuner i landet.
Just nu upplever jag det som att det är mer besparingar än att man satsar på att personal är nöjda och att man får stressa mindre mellan arbetsuppgifter som man har. Jag syftar framför allt på att man inte tillsätter personal när ordinarie personal är sjuka, vabbar, eller tar semester. Det kan vara att man får klara sig utan en eller två anställda ett arbetspass då man skulle ha varit fyra eller fem på just det passet.
I längden drabbar det dem man ska ge vård och omsorg som självklart märker av att man som anställd är stressad och måste rusa iväg till nästa vårdtagare/brukare för att hinna med när man är kort om personal.
Om man nu tänker spara pengar på att personal ska gå kort och känna stress på grund av besparingar så är det ett väldigt dumdristigt sätt att göra det på.
Jag anser att det är chefernas ansvar att de anställda inte ska känna sig stressade på grund av personalbrist.

Jonas Svensson

Gå till toppen