Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Bussen körde rätt in i en vägskylt – föraren sa inget och körde vidare

Ann-Charlotte Larsen beskriver trasig och smutsig inredning i Malmös stadsbussar. Häromdagen krockade hennes buss med en vägskylt så att en ruta sprack.Bild: Ann-Charlotte Larsen
För 25 kronor resan erbjuder Skånetrafiken en busstur inom Malmö.
Detta i bussar som inte håller tiderna, kommer körandes i par, ibland även i sällskap om tre bussar och som alltför många gånger erbjuder skräckfärder.
Man sitter i trasiga, smutsiga säten under en tur som innehåller hårda inbromsningar så att folk faller, stoppknappar som inte fungerar varpå man får en utskällning av chauffören för att man inte tryckt om man vågar sig på att ropa att man faktiskt skulle av här, krockar och svordomar.
Jag åker buss varje dag. Varje dag vet jag aldrig när eller om jag kommer fram till min arbetsplats. Bussens dörrar stängs inte eller stängs och öppnas fram och tillbaka gång på gång medan vi som resenärer följer kampen under stigande stress.
Bussen startar inte eller så startar den och kör därefter ryckigt fram medan vi som åker ofrivilligt rör oss i takt som en udda dans. Sätena är trasiga, ibland trillar de av med resenären på, ibland finns där helt enkelt inget säte.
Häromdagen körde bussen rakt in en vägskylt så att ena fönstret sprack. Kvinnan som satt där blev självklart rädd. Chauffören sa inget och körde vidare. Varför skulle han? Vi är ju bara de störande momenten i hans jakt på att hålla tidtabellen. Vi uppmanas att åka kollektivt för miljön. ”Ta inte bilen”, sägs det. Men om Skånetrafiken fortsätter att erbjuda farliga, smutsiga resor till höga priser finns snart inget annat val.

Ann-Charlotte Larsen

Bor i Malmö, åker buss 3 varje dag till och från jobbet
Gå till toppen