Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Champagnebar öppnar på S:t Gertrud i vår

Champagne blir huvudsaken när nya Malmöbaren San Greal öppnar i S:t Gertrud senare i vår. Målet är att skapa mer vardagslyx i tillvaron.

Bild: Lars Brundin
I de gamla 1500-talshusen i S:t Gertrud-kvarteren i Malmö blåser nu förändringens vindar. Pub Kuntze, som fått namn efter borgmästaren Niels Kuntze, försvinner bland annat och in kommer en helt annan satsning.
Camilla Berglund är S:t Gertrud konferens och restaurangs projektledare och är hemlighetsfull kring satsningen, men på Dygnet Runts frågor bekräftar hon att champagnebaren San Greal kommer att öppna senare i vår. ”Ditt dekadenta vardagsrum” är ett ledord för den nya baren.
– Om man ska dricka ett glas champagne en vanlig onsdagskväll i Malmö idag måste man antingen ha något att fira eller så får man skämmas. Vi vill ändra på det och ta ner champagnen och andra mousserande viner till en vardagslyxnivå. Man ska kunna dricka champagne oavsett veckodag, säger San Greals projektledare Camilla Berglund.
Hon beskriver det som att San Greal kommer att bli en mix av vardagslyx, vardagsrum, skeva detaljer, smart humor och god mat. Hur de skeva detaljerna och humorn kommer in i leken vill hon inte berätta än. Inte heller matutbudet vill hon avslöja än.
– Mousserande viner är det bästa att dricka till mat för det passar till allt: salt, sött, surt och fett. Man ska kunna komma till oss och äta sig mätt eller bara ta ett tilltugg. Men det blir inga trerättersmenyer med linneservetter, utan mer smårätter i vardagsrumskänsla, säger Camilla Berglund.
Varför satsar ni på denna inriktning?
– För att det inte finns något sådant här ställe i Malmö idag. Vi har tittat på vad olika målgrupper efterfrågar och efter noga tänkande kommit fram till detta, säger Camilla Berglund.
Namnet San Greal står för ”den heliga graalen”, alltså bägaren som Jesus och lärjungarna drack ur vid den sista måltiden.
Varför det namnet?
– Det finns mycket historia bakom graalen. I alla tider har man varit intresserad av att gå de extra milen för att hitta den. Sen har det med dryck att göra, liksom champagne, säger Camilla Berglund.
Någon gång i maj är San Greal tänkt att öppna.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen