Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Drömstart för Lunds VK i slutspelet

Lunds VK fick en drömstart i sitt första slutspel någonsin. Efter en enkel hemmaseger hoppas den spelande tränaren Faeez Alloush att Lunds VK har satt sig i respekt hos Habo. – De ska känna redan i dag att 50 procent är redan förlorat för deras del, sa han efter 3–0 segern.

Spelande tränaren Faeez Alloush blev också bäste poängplockare i det egna laget med sina 18 poäng.Bild: MATHILDA AHLBERG
VOLLEYBOLL · SM-åttondelsfinal 1:5
Lunds VK-Habo 3-0
Efter seger i den första åttondelen har Lunds VK kopplat greppet om matchserien mot Habo.
– Inför den här matchen hade jag varit tydlig med att vi måste komma med energi och fullt fokus, sa Faeez Alloush som fick se sitt lag få en bra start på matchen där Lund redan i första setet gick i väg till 7–1. Habo kunde visserligen ta sig tillbaka poängmässigt, men utan att gå förbi Lund som vann första setet med 25-22.
– Jag visste att om vi skulle ta första set så skulle mycket tala för oss och det skulle ge oss ännu mer energi. Men jag trodde faktiskt inte att vi skulle ta hem det i tre raka set och inte att det skulle gå så lätt som det gjorde, sa han.
Andra set tog Lund hem med 25-16 och även om Habo skaffade sig en setboll i tredje så kunde Lund vända tillbaka och vinna det med 27-25 sedan spikern Faeez Alloush svarat för flera viktiga poäng på slutet.
Läs också Från syrisk flykting till Sveriges hetaste
Själv ville han lyfta fram lagets centrar – Caleb Watson och Martin Bergman – som de centrala i segern.
– De hade bra serve och bra block matchen igenom och man får inte glömma att båda gör sin första säsong på den här nivån. Sedan tyckte jag även vår passare Pontus Nilsson gjorde en stark match med sina mottagningar.
Lunds unga landslagsspelare August Borna bidrog med 14 poäng och flera vassa servar i mötet med Habo.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lunds VK:s lag är ungt och fullt av talang, men där många spelare saknar viktig erfarenhet av att spela slutspel.
– Jag tycker vi har en bra känsla i laget. Vi ska ta ett steg i taget, men mina spelare vet också om att om vi gör det som vi ska, jobbar hårt och följer vårt system så krävs det mycket av motståndarna för att besegra oss. Vi vet också att vi har mycket att vinna och inget att förlora i den här situationen, sa Faeez Allush.
Segern mot Habo på lördagen var Lunds fjärde för säsongen. Innan åttondelen hade de redan besegrat laget tre gånger i ligan. Faeez Alloush är övertygad om att man byggt på med ännu mer psykologiskt övertag.
– De visste redan att Lund är en svår match för dem och de ska känna redan i dag att 50 procent är redan förlorat för deras del.
Gå till toppen