Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Omkörningsförbud och stopp för långsamma fordon ska ge bättre flyt på E6

Idag, måndag, börjar omkörningsförbudet för tunga lastbilar på E6 mellan Vellinge och Helsingborg att gälla. Samtidigt stoppas långsamtgående fordon helt under de tider då trafiken är som tätast på sträckan.

E6:anBild: Sven-Erik Svensson
E6 mellan Malmö och Helsingborg trafikeras av uppåt 50 000 fordon varje dygn.
Andelen tung trafik är hög, ofta uppåt 20 procent. Det är för att minska trafikstörningarna som omkörningsförbudet nu införs.
Förbudet gäller endast under rusningstrafik, mellan 6 och 9 på morgonen och mellan 16 och 18 på kvällen.
Utöver omkörningsförbudet för tunga fordon drar Trafikverket även in alla dispenser för långsamtgående fordon, till exempel mobilkranar, på sträckan. Anledningen är att även de stör trafikflödet och skapar proppar.
Nya dispenser kommer dock att utfärdas, men med ett tidsvillkor som innebär att de inte får trafikera sträckan Vellinge södra till trafikplats Kropp under de aktuella tidpunkterna.
Omkörningsförbudet för tung lastbil gäller hela sträckan mellan Vellinge och Helsingborg, med undantag för de trefiliga backarna upp mot Glumslöv.
Gå till toppen