Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Airbnb-värd i Malmö uppsagd från lägenhet

Många hyr via bostadssajten Airbnb. Som uthyrare bör man kolla vad som gäller i sitt hus, innan man hoppar på. Arkivbild.Bild: Kallestad, Gorm
Den omtyckta och erfarna Airbnb-värden i Malmö fick många gäster och fina recensioner på sajten. Men grannarna i hyreshuset i centrala Malmö fick nog och klagade på störningarna. Nu rivs kvinnans hyreskontrakt, skriver Hem och Hyra.
Kvinnan, som dessutom slarvat med hyresinbetalningar under flera år, hade satt upp en fast monterad nyckelbox med kodlås på ytterdörren för att göra det enkelt för sina gäster som hyrde in sig via bostadssajten Airbnb.
Svartuthyrning, tyckte värden som redan skickat flera varningsbrev. Kvinnan, som dock nekat till en omfattande uthyrning, kom i hyresnämnden överens med sin värd om att lämna lägenheten inom sju månader, eller byta den.
Gå till toppen