Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tidigare mordmisstänkt får 210 000 kronor i ersättning

Två gånger har mannen misstänkts för mord felaktigt – nu får han ytterligare 210 000 kronor i ersättning. Orsaken är att han satt häktad sex månader misstänkt för för mord och mordförsök som skedde på Kronetorpsgatan på Segevång 2017.

Polis på Segevångsgatan i mars 2017.Bild: Patrick Persson
I mars 2017 hittades en ihjälskjuten 23-årig i en kraschad bil på Kronetorpsgatan. Kort därefter hittades ytterligare en person allvarligt skadad i en lägenhet på Segevång.
Två månader senare anhölls två män, varav den ena då var 20 år gammal. Han satt sedan häktad i sex månader, men de tekniska analyserna kunde inte knyta honom till mordet. Därför släpptes han och misstankarna mot honom avskrevs.
Nu vill han ha ersättning från staten för de fem månader som han satt häktad – och det får han. 210 000 kronor enligt Justitiekanslerns beslut.
Den andra personen som också satt häktad har redan fått 260 000 kronor i ersättning från staten efter att han friskrevs från misstankar.
Mordet som inträffade på Kronetorpsgatan är fortfarande olöst.
Det är andra gången 20-åringen får ersättning från staten för att han felaktigt har häktats som misstänkt för ett mord. 2015 fick han 100 000 kronor för att som 17-åring suttit häktad i tre månader misstänkt för att mord som inträffade på Ahlmansgatan i Malmö samma år.
I mars 2017 hittades en ihjälskjuten 23-årig i en kraschad bil på Kronetorpsgatan.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen