Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatans påhopp på United-ikonerna: ”Borde söka jobb”

Zlatan Ibrahimovic ryter till mot gamla Manchester United-ikoner som Paul Scholes och Gary Neville. Han är trött på att allt i klubben ska jämföras med Alex Ferguson-eran.
– Okej, ni har haft er tid, vi vet, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic spelade i Manchester United 2016-18.Bild: JOEL MARKLUND
I en intervju med engelska The Mirror pratar Zlatan Ibrahimovic om Manchester Uniteds svårigheter att gå vidare efter Alex Ferguson. Svensken är full av respekt för den ikoniske managern, men menar att de ständiga historiska jämförelserna bromsar klubbens utveckling.
Speciellt kritisk är Zlatan Ibrahimovic till några av spelarna från "Class of 92" – framför allt Paul Scholes och Gary Neville - som nu är experter i brittisk tv.
De båda var stundtals hårda mot förra United-managern José Mourinho, vilket inte uppskattades av Zlatan Ibrahimovic som står portugisen nära.
– De sitter i tv och klagar hela tiden eftersom de inte är aktiva i klubben. Om du vill jobba i klubben, gå då och sök jobb i klubben. Så du inte behöver sitta i tv och klaga och kritisera hela tiden. Ja, okej, ni har haft er tid, vi vet, säger Zlatan till The Mirror.
Paul Scholes spelade i Manchester United A-lag 1993-2018.Bild: MATTHEW CHILDS
Zlatan Ibrahimovic drar även en lans för vännen Paul Pogba, som han menar har blivit orättvist bedömt av gamla United-profiler.
– Pogba var i United när han var ung, sen lämnade han och kom tillbaka. Kretsen kring Ferguson gillar inte det eftersom de själva stannade hela sin karriär under Ferguson och aldrig flyttade. Och de öppnade inte ens munnen om Ferguson inte sa åt dem att göra det.
– Så om de pratar nu vet jag inte om Ferguson gett dem tillåtelse eller inte.
Fakta

Class of 92

David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes.

Gå till toppen