Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stipendiaten från Svedala har stora musikaldrömmar

Årets kulturstipendie i Svedala går till Eleonore Wester Allansson. Hon drömmer om att få utbilda sig till musikalartist och stå på scen på heltid.

Eleonore Wester Allansson drömmer om att bli musikalartistBild: Maja Landin
18-åriga Eleonore Wester Allansson bor i Bara och studerar musik med inriktning sång på Malmö Latin.
– Jag har sjungit i Värbys kyrkokör och spelat tvärflöjt och piano på kulturskolan i Svedala. Jag skulle börjat spela fiol också, men jag bröt handleden precis när jag kom in. Kulturskolan har varit viktig och jag har verkligen fått utrymme att utvecklas där, säger Eleonore Wester Allansson.
Som 11-åring sökte hon sig till Malmö operas barnkör och numera tävlar hon i körsång med Sankt Petris Ungdomskör. Efter studenten är förhoppningen att studera musikteater på folkhögskola och sedan söka en treårig musikalutbildning på Balettakademien i Göteborg. Studier som stipendiet på 10 000 kronor skall hjälpa till att finansiera. Enligt Eleonore finns det flera saker med musikalartistyrket som lockar.
– Det är på scenen som jag har som allra roligast, när jag får sjunga, dansa och spela teater. Jag älskar att få gå in i en karaktär och lära känna den, att gå ut på scenen och få prova på att vara någon annan, säger hon.
– Jag har alltid gillat att stå i centrum och skämma ut mig, jag har nog alltid varit en teaterapa, fortsätter hon.
En av drömrollerna är som karaktären Elphaba i musikalen Wicked.
– Det är en av mina favoritmusikaler tillsammans med fantomen på operan. En annan dröm som jag har är att få göra en röst i en disneyfilm, jag som barn hade dött om jag fick göra det, säger hon.
Gå till toppen