Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oscar Alsenfelt om bottennappet: ”Vi föll ur ramen”

Fyra mål i baken och en svidande kvartsfinalförlust mot Frölunda. Men Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt höll huvudet kallt.
– Det ska bli kul att möta Frölunda igen på måndag. Om alla skärper sig några procent, då får vi ihop en god prestation. Vi vet hur vi ska spela, vi har en bra plan, sa han.

Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt släpper in 1-0.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Frölunda vann med 4–0, men Oscar Alsenfelt var kylig i eftersnacket. Väl medveten om att det är först till fyra segrar som gäller.
– För mig är det viktigt att analysera min prestation och se vad jag kan göra bättre till nästa gång jag får spela, men min känsla var ändå god, sa Oscar Alsenfelt.
Starten såg inte hopplös ut för Malmö Redhawks. Några chanser skapades, men så fick Frölunda ett powerplay och Pathrik Westerholm dundrade in 1–0 till göteborgarna efter 9.03.
– Det är kanske ett sånt mål jag vill ta, men det var ett jättebra skott. Han slog mig ärligt, sa Oscar Alsenfelt.
Därefter avlöste misstagen varandra i Redhawks försvarszon.
Niklas Arell tappade pucken och Sebastian Ståhlberg kunde sätta tvåan.
Rhett Rakhshani spelade för Malmö Redhawks så sent som förra säsongen. I Frölundatröjan gjorde han 3–0 sedan Malmöförsvaret strulat igen.
4–0 kom i numerärt underläge för Redhawks. Rhett Rakhshani höll fast i Jens Olssons klubba. En klubblös Malmöback signalerade för en utvisning som aldrig kom, någon sekund senare hade Rakhshani tryckt in pucken.
På tio minuter och 47 sekunder hade Frölunda gjort fyra mål och det var godnatt för Malmö Redhawks. Frölundas supportrar smattrade på med sina klappor, Goa Gubbar-sektionen på kortsidan jublade i högan skyn och Redhawksspelarna verkade klart deppiga.
– Vi föll ur ramen. Den typen av mål ska vi inte släppa in. Frölunda ska behöva göra det bättre för att vinna. Det rann iväg, sa Oscar Alsenfelt.
Hur gick snacket efter den första perioden?
– Att vi skulle glömma den. Det var inga hårda ord. Vi försöker hålla oss neutrala. Vi kan inte bli arga eller brusa upp, sa Oscar Alsenfelt med slutspelsröst.
Inga funderingar på att lämna över till Lars Volden (reservmålvakten)?
– Jag byter aldrig ut mig själv. Det får någon annan göra, sa Oscar Alsenfelt.
Det blev en mentalt längre bussresa hem till Malmö än vad Redhawksspelarna hade önskat sig.
– Alla får gå till sig själva och göra en klok analys. Många måste upp i prestation, precis som jag. Alla måste gå till sig själva och se vad de kan göra bättre, sa Oscar Alsenfelt.
Hur laddar ni om inför måndagens hemmamöte med Frölunda, är det kexchoklad och läsk?
– Snarare Freddie Sjögrens [fystränaren] smoothie, en stor måltid och en god natts sömn.
Det är bara 1–0 i matcher till Frölunda...
– Precis.
Gå till toppen