Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds färdtjänstchef lämnar sitt uppdrag

I september fick Lars Hellström den nyinrättade tjänsten som färdtjänstchef i Lunds kommun. Nu har han sagt upp sig för ett liknande jobb i Malmö.

I höstas ordnade organisationen DHR i Lund en informationsträff med Lars Hellström på Habo gård.Bild: Ingemar D Kristiansen
Innan han tog över ansvaret för färdtjänsten i Lund från kommunens kollektivtrafikchef Ronnie Kalén hade Lars Hellström arbetat med färdtjänst och sjukresor på Skånetrafiken i 16 år.
I en intervju med Sydsvenskan hösten 2018 berättade han att han såg fram emot de nya utmaningarna.
Men nu har han valt att lämna sin tjänst och har sin sista anställningsdag den 10 maj.
– Jag går till ett större uppdrag med serviceresor i Malmö stad, berättar Lars Hellström.
Vad har varit den största utmaningen med att vara färdtjänstchef i Lund?
– Den stora utmaningen här är den pågående rättsprocess om upphandlingen som nu är tillbaka i förvaltningsrätten. Att vi inte får ett avslut där påverkar det långsiktiga arbetet. Den andra delen har varit att få en bra dialog med Sverigetaxi och hitta samarbetsformer som gagnar dem som använder färdtjänsten. Jag tycker att det fungerar bättre och bättre.
Vad har varit roligast med jobbet?
– Att möta Lundaborna som använder färdtjänsten och att den negativa syn man haft på den börjar vända.
Vilket råd vill du ge din efterträdare?
– Att fortsätta lägga fokus på kvalitetsområden som punktlighet och bemötande. Det drar med sig andra kvaliteter.
Tjänsten är utannonserad med sista ansökningsdatum den 4 april.
Heléne Öhrström, tillförordnad teknisk direktör och administrativ chef på tekniska förvaltningen, uppger att man hoppas komma igång med intervjuer av nya kandidater för jobbet inom kort.
Lunds nuvarande färdtjänstavtal med Taxi Helsingborg/Sverigetaxi sträcker sig till den 30 september i år. Om rättsprocessen drar ut på tiden kan det behöva förlängas.
Gå till toppen