Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peter Andersson: ”Fler kilon, mer power – mer av allt”

Malmö Redhawks har sitt koncept klart för snabb revansch mot Frölunda.
– Vi måste åka mer skridskor, gå in med fler kilon och mer power. Mer av allt, säger huvudtränaren Peter Andersson.

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson vill se mer av allt på måndagskvällen.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Frölunda vann den första SM-kvartsfinalen med 4–0 i Göteborg. Under måndagskvällen får Redhawks på hemmaplan möjligheten att kvittera till 1–1 i matcher.
Med Frölundamatchen på näthinnan kommer ”åka mer skridskor” upp som en fras som fastnar. Peter Andersson säger själv att det låter som 1980-tal eller 1990-tal. Något man sa förr i tiden. Men det är lika viktigt då som nu.
– Vi vill alltid göra en djupare analys: varför åkte vi inte mer skridskor? Den analysen är svårare, var det slutspelsnerver? Bortaplan? Men det blir ett budskap att sända till varje spelare. Vad kan du göra för att åka mer skridskor? För vi behöver mer åkmetrar per spelare, säger Peter Andersson.
Mer skridskoåkning ger per automatik mer av allt. Lite så resonerar Peter Andersson och det finns mätinstrument som fångar upp alla rörelser på isen. Arbetsbelastningen och skridskoåkningen.
– Vi har jämfört våra mätare med snittet vi hade under de fyra grundseriematcherna mot Frölunda och det var lägre siffror i lördags. Så enkelt är det, säger Peter Andersson.
Och det är mycket du vill se bättre, förutom åkmetrarna?
– Ja, fast mycket av vårt spel blir betydligt enklare när vi åker. När vi är intensivare, när vi forecheckar och backcheckar, då löser sig så mycket annat i vårt spel, säger Peter Andersson.
Malmö Redhawks bygger mycket av sitt spel på att alla gör saker – tillsammans.
Gå till toppen