Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvitterat i kvartsfinalen – lagkaptenen segerskytt

Malmö Redhawks är med i matchen igen i SM-kvartsfinalen mot Frölunda efter 3–2-seger hemma i Arenan på måndagskvällen. Lagkaptenen Fredrik Händemark blev matchvinnare i den tredje perioden.

Frölundas David Printz i duell med Redhawks Lars Bryggman som gav hemmalaget ledningen i första perioden.Bild: PETTER ARVIDSON
Därmed står det 1–1 i matcher och redan på onsdagen möts lagen igen i Göteborg.
Malmö Redhawks fick chans att koppla grepp om matchen med två tidiga numerära överlägen, men Frölunda var svårforcerat i boxplay och puckarna nådde knappt fram till mål.
Ledningsmålet kom i stället i spel fem mot fem drygt halvvägs in i första perioden. Fredrik Händemark tog fram pucken och släppte till Lars Bryggman som spräckte Redhawks slutspelsnolla med ett skott som smet under armen på målvakten Johan Mattsson och sedan sakta gled över mållinjen.
Det var en intensiv första period med mycket heta känslor ute på isen. Eller ”stök och bök” som Fredrik Händemark uttryckte det.
Till och med efter slutsignalen tog det ett tag innan spelarna lämnade för omklädningsrummen.
Jens Olsson utökade till 2–0 mitt i andra perioden. Backen såg ut att skicka in pucken framför mål på måfå, just när Frölunda blivit fulltaligt efter en utvisning, och plötsligt låg pucken i mål.
Men hemmalaget fick ingen chans att pusta ut och rida på sin tvåmålsledning, för bara 24 sekunder senare höll sig Frölundakaptenen Joel Lundqvist framme och fixade reduceringen.
Redhawks fick inte heller ta sin ledning med sig in i tredje perioden. En sen utvisning på Axel Wemmenborn ställde till det i slutminuterna och med tretton sekunder kvar av mittperioden satte Ryan Lasch 2–2.
Det var ställningskrig i slutperioden och Frölundas coach Roger Rönnberg tog timeout för att bryta dödläget. Strax efter slog Redhawks till och tog ledningen igen.
Johan Mattsson räddade Tobias Ekbergs skott, men returen hamnade rakt i gapet på Fredrik Händemark som piskade in 3–2. Tid: 5.08.
Gå till toppen