Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två tonåringar häktade för mordförsök i Beijers park

Två tonåringar har häktats för det brutala överfallet i Beijers park. Tingsrätten rubricerar händelsen som ett mordförsök.

Bild: Therese Thomasson
Det var på morgonen den 5 mars som en kvinna i 60-årsåldern blev knivskuren i Beijers park. Hon fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador.
Natten efter knivrånades en taxichaufför alldeles i närheten av parken.
Polisen kopplar samman händelserna. Polisens utredare på avdelningen för grova brott har sedan dess jobbat intensivt med att identifiera och samla bevis mot de misstänkta.
Det ledde till att tre unga män kunde gripas förra veckan. Under måndagen ställdes de inför häktningsdomaren. Alla tre nekar till alla anklagelser.
Rådmannen Anna Täcklind ansåg att två av de unga männen är på sannolika skäl misstänkta för mordförsöket mot kvinnan – och rånet av taxichauffören.
– Jag menar att det rör sig om mordförsök utifrån det våld som utövats och de skador som målsäganden har fått. Och den bedömningen delade tingsrätten, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.
Den tredje misstänkte tonåringen häktades bara för rånet. Han är den ende av de tre som tidigare straffats för grövre brottslighet.
Som 15-åring ingick han i ett sällskap som rånade en taxichaufför på sitt fordon i Alvesta. Med en annan minderårig bakom ratten körde pojkarna runt med föraren inlåst i bakluckan.
Läs också Taxichaufför knivhotad, bunden och dumpad i skogen
Sen dumpades chauffören i skogen med händer och fötter bundna och munnen förtejpad. Detta längs riksväg 25 i novembermörkret. Chauffören lyckades emellertid ta sig loss och larma.
För detta straffades den då 15-årige pojken med sex månaders slutenvård.
Han har därefter hunnit dömas av avtjäna ytterligare en månads ungdomsvård – efter att ha ertappats med skjutvapen och rånarluva på Entré i Malmö.
Gå till toppen