Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare 17 skåningar kan ha fuskat på högskoleprovet

Ytterligare 17 skåningar granskas nu för fusk på högskoleprovet. Om de blir av med sina provresultat kan de stängas av från sina utbildningar.

UHR (Universitets- och högskolerådet) analyserar nu högskoleprovsresultatet för ytterligare 120 personer vars namn hittades i den stora fuskhärvan HP-hjälpen.
Av dessa bor fem i Lund och ytterligare 12 någon annanstans i Skåne.
– I dagsläget vet vi inte var eller om de studerar, men det kan förmodas att åtminstone någon gör det, säger Karin Andrén, kommunikatör på UHR.
UHR räknar med att bli färdigt med de 120 granskningarna under våren. Proven det gäller är skrivna under 2017 och våren 2018. Om UHR kommer fram till att det är fusk dras provresultatet tillbaka och personen, samt den utbildningsenhet som berörs, får detta besked.
Lunds universitet har redan stängt av sju studenter, som hittats i fuskhärvan, efter att deras provresultat dragits tillbaka.
Dessutom har antagningsnämnden vid Lunds universitet tagit ett principbeslut om att antagningen kan återkallas om studenten antagits på felaktig grund.
Tidigast i slutet av april kan det bli aktuellt med nya avstängningar vid Lunds universitet.
Gå till toppen