Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AF:s förvaltningsavdelning läggs ned i 17 orter

Arbetsförmedlingen bantar sin förvaltningsavdelning, verksamhet som i dag bedrivs på 24 platser i landet ska centraliseras till 7 platser. Arkivbild.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Nedskärningarna av Arbetsförmedlingen fortsätter och förvaltningsavdelningen ska nu koncentreras från 24 till 7 orter i landet, rapporterar SVT Nyheter.
17 platser förlorar verksamheten som istället kommer att bedrivas i Falun, Göteborg, Kalmar, Kristinehamn, Malmö, Stockholm och Östersund. Beslutet motiveras med den pågående omorganisationen av myndigheten, digitaliseringen av tjänsterna och neddragningen i årets budget.
Drygt 100 tjänster kan försvinna till följd av bantningen. Vilka av de 500 anställda som kommer behöva lämna sina jobb avgörs av de pågående turordningsförhandlingarna.
De orter som blir av med förvaltningsavdelningen är Bollnäs, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Lidköping, Linköping, Luleå, Mark, Sandviken, Skellefteå, Sunne, Söderhamn, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås och Växjö.
Gå till toppen