Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krogkollen: 10 nyheter från det skånska restauranglivet

Visste du att en White Guide-restaurang i Malmö bytt namn och ägare? Att hantverkskorvsföretaget i Löderup ska öppna strandbar? Att thailändska Soi29 ger upp luncherna? Att en känd krogprofil i Malmö tar över Buhres i Kivik? Dygnet Runt bjuder på tio kortnyheter från Skånes krogliv.

Daniel Pembert, Tomas Gustafsson, Soi 29 och Peter Bengtson finns bland veckans tio kortnyheter.Bild: Hussein El-Alawi, Emma Larsson och Peter Frennesson
1. White Guide-hyllade Klein’s Mat har blivit Gourmetgården. Kocken Joachim Klein har fått Sveriges mest gastronomiintresserade att blicka mot Katrinetorp de senaste åren. Häromåret var Klein’s Mat på Katrinetorp landeri nominerat till ”Årets kulturrestaurang” och när senaste White Guide levererades för några veckor sen fanns restaurangen med bland Malmös fyrtio bästa. Men nu har Kleins Mat försvunnit. Efter sjutton år på Katrinetorps trädgårdskafé har Joachim Klein valt att gå vidare för att istället arbeta på Nyströms Gastronomi i centrala Malmö. Istället tar David och Susanne Hultin över som krögare på och har döpt om restaurangen till Gourmetgården Katrinetorp, men behåller kockar, inriktning och ambition.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen