Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny app låser barns mobiler tills de svarar på meddelanden

Pappan Nick Herbert har skapat en app för att viktiga meddelanden till barn ska nå fram. Appen tar inte hänsyn till ljudlöst läge och barnet kan inte använda sin mobil förrän de svarar, rapporterar Distractify.

I en tid där många yngre barn använder smartphones upptäckte engelsmannen Nick Herbert ett problem: hans son Ben svarar inte alltid på meddelanden.
Då sonen inte bara använder mobilen för att kontakta pappa utan även för att spela spel, har Nick Herbert upptäckt att sonen sätter mobilen på ljudlöst för att inte avslöja att det är det han ägnar sig åt.
”Så, när jag försöker kontakta honom svarar han sällan, antingen för att han inte hör eller för (och jag har nyss erkänt det här för mig själv) att han tycker det är pinsamt att prata med sin pappa inför sina vänner.” skriver Nick Herbert på appens hemsida.
För att komma till bukt med problemet att sonen ignorerar eller helt enkelt inte hör att det kommit ett viktigt meddelande, har han skapat appen RespondASAP.
När ett meddelande skickas via appen, direkt eller schemalagt, hörs det även om mobilen är inställd på ljudlöst – och det fortsätter låta ända tills meddelandet öppnas. Dessutom lägger sig appen över alla andra appar tills barnet svarar.
”Under utvecklingsprocessen, pratade jag med Ben och visade honom designen och tanken bakom appen och han gillar idén för att han vet att om han får ett sådant här meddelande kommer han alltid höra det och veta att det är viktigt.” skriver Nick Herbert.
Barnet kan även sända samma typ av meddelande till sina föräldrar, så enligt Nick Herbert ska det finnas en förståelse för att man bara använder appen om det är viktigt och inte om ens barn behöver batterier till Xbox-kontrollen.
Gå till toppen