Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Leipzigs tränare: ”Forsberg ett alternativ”

Emil Forsberg lämnade fotbollslandslaget med skadekänning. Men redan till helgen, när hans Leipzig ställs mot Hertha Berlin, kan han vara tillbaka igen. Det berättar Leipzigs tränare Ralf Rangnick på en presskonferens.

Emil Forsberg är aktuell för spel i helgen.Bild: Janerik Henriksson/TT
När Emil Forsberg under uppmärksammade former lämnade landslagssamlingen i söndag sade förbundskapten Janne Andersson att han hoppades att stjärnmittfältaren skulle kunna spela igen inom några veckor.
Nu tycks det som att comebacken kan komma snabbare än så.
Enligt Leipzigs tränare Ralf Rangnick är Forsberg aktuell för spel i lördagens Bundesligaomgång, då Hertha Berlin står för motståndet.
– Emil är ett seriöst alternativ, säger Rangnick på en presskonferens.
När Forsberg lämnade landslaget efter 2–1-segern mot Rumänien i EM-kvalet uppgav landslagsledningen att han hade skadekänning. Uppgifter till Aftonbladet gjorde dock gällande att Forsberg åkte hem från landslaget i besvikelse efter att ha blivit utbytt. Något som såväl Forsberg som Janne Andersson har tillbakavisat.
”Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget”, sade Forsberg, som fått ta emot hot och hat i sociala medier, i ett uttalande.
På Leipzigs Twitterkonto listar klubben sina just nu skadade spelare, där finns Emil Forsbergs namn inte med.
Gå till toppen