Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planer på nedläggning ingen stor överraskning i Lund

Arbetsförmedlingens chef: "Nog ganska tidigt klart för alla att vi inte kommer att ha så många kontor som i dag”.
Carolina Gianola, chef för Arbetsförmedlingen i Lund.Bild: Arbetsförmedlingen
– Vi i Lund har jobbat mycket med stora varsel på andra arbetsplatser på senare tid. Nu ser vi de reaktionerna hos oss själva, säger Carolina Gianola, chef för Lundakontoret.
– Man är orolig och ledsen, men håller också huvudet högt och jobbar på i vardagen. Både företag och arbetssökande behöver oss.
Förslaget om att lägga ned kontoret verkar inte ha kommit som en direkt chock.
– Listorna och förslagen har cirkulerat tidigare. Och med tanke på de stora personalneddragningar vi står inför stod det nog ganska tidigt klart för alla att vi inte kommer att ha så många kontor som i dag.
– Men det är klart, när man ställs inför faktum så berörs man så klart av det.
Det definitiva beslutet om kontorsnedläggningar har inte tagits, men det är enligt Carolina Gianola arbetsgivarens intention att det ska komma snabbt. De kontor som läggs ned ska avvecklas successivt under 2019-2020.
Arbetsförmedlingens kontor i Lund har 140 medarbetare, som tillsammans servar fem kommuner, förutom Lund även Staffanstorp, Kävlinge, Lomma och Burlöv. Arbetssökande och företag lär få vänja sig vid en digital framtid.
– Det pågår redan ett utvecklingsarbete inom myndigheten, vi ska i allt större utsträckning möta våra kunder digitalt, säger Carolina Gianola.
– Vi har digitala självservicetjänster, och service och stöd på distans. De som behöver fördjupat stöd kan få träffa en handläggare.
Gå till toppen