Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rånförsök i Lund – en person misshandlad

Strax innan klockan 19 blev en person misshandlad under ett rånförsök i utkanten av Lund. Flera polispatruller, inklusive polisens helikopter, arbetade i ärendet.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades klockan 18.56. En person uppgavs då ha blivit misshandlad i samband med ett rånförsök.
En del av Trollebergsvägen spärrades av efter rånförsöket och flera polispatruller ryckte ut till platsen.
– Både helikopter, hundpatrull och vanliga patruller har arbetat i det här ärendet, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Senare meddelade polisen att två män gripits, misstänkta för rånförsöket.
– De är inplockade i polisbilar och körs till stationen, säger Evelina Olsson.
Inledningsvis troddes rånarna ha fått med sig målsägandes bil. Det visade sig emellertid inte stämma, utan offret hade lyckats freda sig.
– Det var nog inte bara bilen de var ute efter. Som jag förstått det var de ute efter hans värdesaker också, säger Evelina Olsson.
Vid 06-tiden på lördagsmorgonen uppgav polisen att det rör sig om två målsägande och att fallet varit rörigt.
– Två killar i övre tonåren är anhållna och det kommer att hållas nya förhör under morgonen, säger Peter Larsson, inre befäl i Lund.
Ingen av de två målsägandena, som är jämnåriga med de misstänkta, ska ha fått några större skador i samband med rånförsöket.
– Det rör sig om väldigt, väldigt ringa misshandel. En person fördes till sjukhus för kontroll men fick lämna och den andra personen var helt oskadd, säger Peter Larsson.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen