Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rånförsök i Lund – en person misshandlad

Strax innan klockan 19 blev en person misshandlad under ett rånförsök i utkanten av Lund. Flera polispatruller, inklusive polisens helikopter, arbetade i ärendet.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades klockan 18.56. En person uppgavs då ha blivit misshandlad i samband med ett rånförsök.
En del av Trollebergsvägen spärrades av efter rånförsöket och flera polispatruller ryckte ut till platsen.
– Både helikopter, hundpatrull och vanliga patruller har arbetat i det här ärendet, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Senare meddelade polisen att två män gripits, misstänkta för rånförsöket.
– De är inplockade i polisbilar och körs till stationen, säger Evelina Olsson.
Inledningsvis troddes rånarna ha fått med sig målsägandes bil. Det visade sig emellertid inte stämma, utan offret hade lyckats freda sig.
– Det var nog inte bara bilen de var ute efter. Som jag förstått det var de ute efter hans värdesaker också, säger Evelina Olsson.
Vid 06-tiden på lördagsmorgonen uppgav polisen att det rör sig om två målsägande och att fallet varit rörigt.
– Två killar i övre tonåren är anhållna och det kommer att hållas nya förhör under morgonen, säger Peter Larsson, inre befäl i Lund.
Ingen av de två målsägandena, som är jämnåriga med de misstänkta, ska ha fått några större skador i samband med rånförsöket.
– Det rör sig om väldigt, väldigt ringa misshandel. En person fördes till sjukhus för kontroll men fick lämna och den andra personen var helt oskadd, säger Peter Larsson.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen