Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Från propagandaspel till offensivt totalhaveri

Ett monumentalt jättehaveri från Lugi gjorde att man gav bort den andra kvartsfinalen mot Skövde.
Lugi gjorde 19–12 efter 13.43 i andra halvlek – Skövde vann med 21–19 sedan Lugi alltså inte gjort mål på de sista 16.17.

Lugis Casper Käll var en av alla hemmaspelare som körde fast totalt offensivt i andra halvlek.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Det är ju helt osannolikt egentligen att vi inte gör ett enda mål på så lång tid. Två gånger är vi dessutom en man mer, sa tränaren Tomas Axnér tungt. Vi blir otroligt fega och ängsliga. Det är som en kollektiv oro. Jag försöker njuta mod i dem, men satsar man inte hundra procent så vinner man inte.
Alfred Jönsson hade en tung kväll utan mål när kvartsfinalserien mellan Lugi och Skövde inleddes – i andra mötet såg det ut att bli en drömöppning, men blev en mardröm för Jönsson i stället.
Storskytten kvitterade till 1–1, men i stället för att jubla låg han kvar på golvet och fick hjälpas av planen med en stukad fot och så var den kvällen förstörd för honom.
– En stukad fot. Och det är klart att vi spelar 58 minuter utan Alfred sedan som spelar alltid, sa Tomas Axnér.
Det märktes verkligen inte på väldigt länge för Lugi, som i stället gjorde 24 nästintill osannolika minuter.
Vid 6–3 efter tolv minuter tog Skövde time out. Fick ta en ny tre minuter senare när det stod 9–3 och efter arton minuter ledde Lugi med 11–3.
Det bar hela vägen fram till 13-5 med sex minuter kvar av halvleken och där dessutom Victor Ljungkvist åkte på ett rött kort för slag i ansiktet på Karl Wallinius och sekunderna senare fick Skövde ytterligare en utvisning.
Men perioden slutade 0–0 och Lugi slutade helt att göra mål och Skövde kunde knappa in till 13–9 och matchen levde till andra halvlek.
– Det finns många matchbollar som vi inte smashar in, sa Tomas Axnér.
Det skulle bli mycket värre, även m Lugi inledde andra halvlek på bästa sätt. Bland annat stänkte Karl Wallinius in ett par mål samtidigt som hemmalaget tog fram det strålande försvarsspelet igen och efter 13.43 gjorde Lugi 19–12.
Då började Skövde punktmarkera Anders Hallberg och Lugis anfallsspel upplöstes i atomer.
– Det är ju inte första gången vi spelar fem mot fem direkt. Men vi hittade inte lösningarna. Vi slutar gå på mål med dem hänsynslöshet som vi hade i första halvlek och som krävs, sa Tomas Axnér.
Lugi gjorde alltså inte fler mål, men höll avståndet ett tag tack vare försvaret – men sedan åts det upp i allt raskare takt. Sista tre minuterna gjorde Skövde 4–0. Många hade väntat på en time out från en passiv Axnér på bänken.
– Jag hade ju tagit en och ville spara en så länge som möjligt.
Den kom först när Skövde gjort 19–18 och då fanns inget som kunde hejda fallet. Skövde vann med 21–19, har 2–0 i matcher och kan avgöra hemma. Lugi har skaffat sig en nästintill omöjlig uppförsbacke.
– Det finns många uppförsbackar i Lund. Det här är St Hans. Ambitionen finns. Vi får se vad vi är gjorda av, sa Tomas Axnér.
Gå till toppen