Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöboxare tar plats på Badou Jacks gala i Dubai

Malmöboxaren Simon Henriksson hade ett tungt år 2018 där det blev två svidande nederlag och ett bra tapp på rankningen. Men 2019 kan bli en vändning för honom.

Simon Henriksson närmar sig en ny match.Bild: PETTER ARVIDSON
Simon Henriksson har redan erbjudits en plats i Badou Jacks gala i Dubai den 3 maj. Eventet i Förenade Arabemiraten är den svenska proffsboxarens första arrangemang som promotor och det väntas bli påkostat. Malmöboxaren Simon Henriksson är den andra svensken som presenterats som boxare på galan. Även Oscar Ahlin är klar. Vem Simon Henrikssons motståndare blir står ännu inte klart.
Däremot innebär möjligheten till matchen i Dubai att Simon Henriksson inte kommer att gå den planerade matchen mot bulgaren Evgeni Borisov på lördagen i Uppsala.
Simon Henriksson har facit fem segrar på åtta proffsmatcher. Under 2018 föll han först mot den obesegrade dansken Mikkel Nielsen och därefter i svenskfajten mot Ahmed Rossi. Efter det senaste året rankas han bara som tredje bästa svensk i superweltervikt.
Gå till toppen