Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmötränaren rasande efter ny huvudtackling

Malmö Redhawks Peter Andersson och Frölundas Roger Rönnberg följde upp med en intensiv fjärde kvartsfinalen med ett tränarbråk på presskonferensen.
– Vi är sjukt orättvist behandlade igen, tyckte Malmötränaren efter 3–5-förlusten.

Frölundas tränare Roger Rönnberg hade svårt att förstå Malmö Redhawks tränare Peter Andersson.Bild: PETTER ARVIDSON
7.23 in i den tredje perioden när Malmö Redhawks hade jagat ikapp och nått 3–3 i matchen utsattes Malmös Emil Sylvegård för en tuff tackling i egen zon. Frölundas Simon Hjalmarsson fick två minuters utvisning för tilltaget, men Malmötränaren Peter Andersson var inte nöjd med beslutet. Det var inte en tillräcklig bestraffning.
– Det var en matchavgörande incident när det delades ut en ny huvudtackling. Den är klockren och åtgärdades inte av domaren. Det var tjänstefel, rasade Peter Andersson
Nyfiket och retsamt ställde Frölundatränaren Roger Rönnberg frågan:
– Vilken situation tänker du på?
– Någon gång kan du väl stå upp för någonting. Erkänn. Googlar du hjärnskakning kommer Hjalmarsson och Joel Lundqvist ansikte upp. Det var likadant förra matchen och nu händer det igen. Att ingen av domarna heller ser det är också beklagligt. En solklar femma. Fem minuters powerplay för oss i ett läge när det står 3–3 i matchen. Tyvärr, dundrade Peter Andersson.
– Vi är sjukt orättvist behandlade – igen, konstaterade han och förklarade att enda förklaringen han fick av domarna var att de inte såg situationen.
– 9000 personer såg det och den visades på jumbotronen, ja jag vet inte hur många gånger – kanske för många gånger, sa han och skakade på huvudet innan Roger Rönnberg bröt in och ville försvara sin spelare.
– Det är en krock där han spjärnar emot och de åker ihop. Tror du verkligen han åker runt och jagar huvuden, sa han till Peter Andersson som inte ville påstå att det var en avsiktlig tackling men likväl träffade den Redhawksstjärnans huvud och skakade om honom.
– Någon gång skulle hockey-Sverige uppskatta om du var ärlig, bad Peter Andersson slutligen sin tränarkollega.
Malmötränaren skickade dock in Emil Sylvegård i spel direkt efter tacklingen för att spela honom i ett powerplay som blev fruktlöst för Malmös del. Istället drog Frederik Storm på sig en utvisning i det numerära överläget och i spel fyra mot fyra kunde Frölunda straffa Malmö.
Chay Genoway soloåkte och försökte sätta den köksvägen, men Oscar Alsenfelt hann dit. På sin egen retur kunde Frölundabacken pricka in 3–4.
Målet sköt luften ur ett Redhawks som hade kämpat sig tillbaka från 0–2 och 1–3.
Frederik Storm hade styrt in 1–2-reduceringen och Malte Setkov pricksköt in 2–3. I slutperioden styrde Konstantin Komarek in 3-3 innan Emil Sylvegård uppvaktades av Simon Hjalmarsson.
I jakten på mål kom också Frölundas femte för kvällen. Målskytt då var Simon Hjalmarsson, men det målet var det ingen som snackade om efteråt.
Efter förlusten ligger Redhawks under med 1–3 i matcher och det krävs att laget vinner de återstående tre matcherna för att slutspelet ska överleva.
Gå till toppen