Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kvinna allvarligt skadad efter olycka på E6

På fredagseftermiddagen fick en kvinna allvarliga skador efter en kraftig kollision mellan två bilar på E6, vid Löddeköpinge. Tre män som misstänks ha smitit från platsen och försökt råna en person på en bil greps.
Ytterligare en olycka inträffade strax därefter i närheten och E6 var under en tid helt avstängd.

Det bildades långa köer.Bild: Patrick Persson
Larmet om den första olyckan kom klockan 15.12.
Vägen stängdes av i södergående riktning, men öppnade igen vid 16.30-tiden. Det bildades långa köer efter olyckan, som skedde då en bil körde in i en annan bakifrån.
– Det var en kraftig kollision mellan bilarna, säger Annelie Silveira vid SOS Alarm.
En kvinna fördes till sjukhus och hade allvarliga skador när hon inkom till Sus i Lund, enligt Region Skåne.
Efter olyckan lämnade tre män, som också skadades i olyckan, platsen till fot. Polisen grep senare männen. Föraren, en 27-åring, misstänks för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt smitning. Ihop med de två andra männen, 24 respektive 40 år gamla, misstänks han i vart fall inledningsvis även ha försökt råna en person på dennes bil.
– Efter att de lämnat motorvägen och rört sig i närområdet ska de ha satt sig i en bil med en person i och uttryckt något hotfullt och därefter lämnat bilen, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral under fredagskvällen.
Vid 06-tiden på lördagsmorgonen uppgav Peter Larsson, inre befäl vid polisen i Lund, att de tre männen anhållits och ska höras under morgonen. Initialt är rubriceringen fortfarande rånförsök. Peter Larsson hade då inga nya uppgifter om skadeläget för kvinnan som satt i bilen som blev påkörd.
Ungefär en halvtimme efter den första olyckan, klockan 15.43, kom larm om att ytterligare en olycka skett på E6. Denna gång i norrgående riktning vid Lomma. Vägen stängdes av, men öppnade igen strax efter klockan 16.
En person fördes med ambulans till sjukhus efter den olyckan.
Gå till toppen