Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Andersson överlägsen i SM-tremilen

Efter två raka SM-silver fick Ebba Andersson till slut ett guld. Hon var drygt två minuter snabbare än Charlotte Kalla när tremilen avgjordes i Gällivare. – Jag är förvånad över att det blev så stor marginal, säger hon.

Ebba Andersson. Arkivbild.Bild: ULF PALM / TT
Ebba Andersson fortsätter att imponera. Efter en stark säsong – med stafettguldet i VM i Seefeld som höjdpunkt – stod 21-åringen för en överlägsen insats över tre mil i skid-SM i Gällivare.
Andersson var 2.06 minuter snabbare än tvåan Charlotte Kalla. Jonna Sundling blev trea, 3.19 minuter bakom guldmedaljören.
– Jag hade väntat mig ett ganska tajt lopp i dag, säger Ebba Andersson, som efter två raka SM-silver på distansen till slut fick sitt guld, till Expressen.
– Jag tyckte att jag orkade hålla ett högt och jämnt tempo hela loppet och klarar man av det, då kan det gå fort till slut.
Frida Karlsson, vars VM-debut i Österrike ledde till tre medaljer, en av varje valör – åkte bara fem kilometer innan hon var tvungen att avbryta tävlingen. Mag- och ryggproblem ska ha varit orsaken, enligt tidningen.
Herrarnas femmil blev desto mer jämnare och spännande.
Johan Häggström var bara 5,4 sekunder före Simon Lageson.
– Fan vad jobbigt det var. Det var en kamp hela vägen, säger han till Expressen.
41-årige Anders Södergren, som slutade för fyra år sedan, blev sjua, 1.53,9 minuter efter Häggström.
Gå till toppen