Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Sändare i mc larmade felaktigt om trafikolycka på Limhamn

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte vid tiotiden på lördagskvällen ut till Limhamnsvägen efter ett larm om en trafikolycka. Det var dock ett larm med en oväntad twist, för någon olycka hade aldrig hänt.

– Det är en sensor i en motorcykel som har skickat en signal till ett larmbolag om att en olycka inträffat, och sen har de i sin tur ringt SOS alarm, säger Evelina Olsson, informatör på Skånepolisen.
Larmbolaget, som lutade sig på information från sändaren angav en position ungefär där Limhamnsvägen, Övägen och Kalkbrottsgatan möts när de slog larm.
– Det kan slå fel på cirka 125 meter, men vi letade på alla gator runtomkring och hittade ingen olycka, säger Evelina Olsson.
Tekniken har funnits i vissa bilmodeller i ett antal år. Till exempel kan en sändare skicka ut ett larm när en airbag löser ut i en bil. Nu har uppfinningen också börjat sättas in i motorcyklar. Exakt vad som utlöste sensorerna i motorcykeln är dock oklart. Även efter att polisen åkt hem till motorcykelns ägare för att prata med honom.
– Han visade sig vara helt ovetande. Mc:n var på verkstad, säger Evelina Olsson.
Gå till toppen