Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Frölundaspelare stängs av efter huvudtacklingen på Sylvegård

Frölundas Simon Hjalmarsson stängs av efter tacklingen mot Malmö Redhawks Emil Sylvegård i det fjärde kvartsfinalmötet mellan lagen. Det meddelade disciplinnämnden under lördagen.

Malmö Redhawks Emil Sylvegård märkbart groggy efter tacklingen.Bild: PETTER ARVIDSON
”Efter 7.23 i tredje perioden kämpar Malmöspelaren Emil Sylvegård och Samuel Fagemo i Frölunda om pucken och kommer från långsidan och åker ner i rundeln. Frölundaspelaren Simon Hjalmarsson kommer in som tredje man och tacklar Sylvegård i huvudet. Sylvegård har ingen möjlighet att skydda sig mot tacklingen”, skriver shl.se.
– Det var en matchavgörande incident när det delades ut en ny huvudtackling. Den är klockren och åtgärdades inte av domaren. Det var tjänstefel, rasade Malmötränaren Peter Andersson efter matchen
Situationen inträffade i den tredje perioden. Frölundacentern Simon Hjalmarsson slapp matchstraff och åkte endast ut i två minuter för charging.
Men efter disciplinnämndens granskning fälls Hjalmarsson för Checking to the head, huvudtackling. Nyckelfaktorerna i bedömningen består av att: tacklingen träffar huvudet, Simon Hjalmarsson är tredje man in i situationen och den stora skaderisken.
Frölundaspelaren stängs av under perioden 30 mars till 4 april, vilket bedöms motsvara tre matcher. Hjalmarsson har alltså spelat färdigt i matchserien mot Malmö Redhawks.
Han ska även betala 23 750 kronor i böter.
Frölunda leder matchserien mot Redhawks med 3–1 i matcher. Nästa match spelas i Göteborg klockan 15 på söndag.
Gå till toppen