Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Per-Arne Nilsson

Per-Arne Nilsson, Södra Sandby, har avlidit i en ålder av 74 år efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av sambon Eva och sönerna Johan och Fredrik. Han somnade in i kretsen av sin älskade familj.

Det var mycket chockartat när Eva ringde den 31 januari och meddelade att han somnat in för gott under natten.
Några dagar tidigare hade Per-Arne och jag en lång diskussion om livet. Vi var båda införstådda att slutet var närstående, men trodde ändå att vi hade lite mer tid. Han hade frågat läkaren om han trodde att han skulle få uppleva sin 75-årsdag i oktober. Svaret blev att han inte skulle räkna med det.
Vi konstaterade att han levt ett givande och innehållsrikt liv på alla sätt, det kunde inte ha varit bättre. Innan cancern tog över hade han aldrig varit sjuk eller behövt använda någon form av medicin.
Vi träffades i mitten på 60-talet och blev vänner direkt och sedan dess har han varit min allra bästa vän.
När vi var unga var vi fokuserade på bilar, vi var båda bilnördar. Vi besökte ofta utställningar och biltävlingar. Sonen Johan berättade på eftersitsen efter begravningen att hans pappa ägt många bilar. En av sina Oplar sparade han som veteranbil.
Vi besökte danstillställningar och i Folkets Park i Lund träffade han sin Eva 1971 och sedan dess har de varit livskamrater. Efter att han träffat Eva så umgicks vi parvis då jag redan hade träffat min fru, Bodil. Senare när vi båda fick barn umgicks vi familjevis.
Otaliga är de semestrar vi tillbringar tillsammans med familjerna. Han var alltid den givna färdledaren och hade kontroll på allt.
Per-Arne och Eva flyttade tillsammans i en lägenhet på Linero i Lund och sedan köpte de ett hus i Södra Sandby där de fortfarande bodde kvar. Per-Arne växte upp i Lund, först på Jupitergatan och sedan Lagerbrings väg.
Första arbetet var på Skandex/Remington i Malmö. Där arbetade han i 25 år. Senare blev det Lunds stift under 26 år fram till pensionen. Där arbetade han under fyra biskopar, Per-Olof Ahrén, KG Hammar, Christina Odenberg och Antje Jackelén. Det var även Christina Odenberg som förrättade en mycket fin och personlig begravning.
Han var medlem i olika föreningar till stor glädje för många. Motormännen, MHF, Krigsskolans Kamratförening, Lunds Autoclub där han var medlem från det att klubben startades. Han hjälpte till som funktionär och gick där under namnet Charlie.
PRO, Södra Sandby: här var han aktiv i deras boulesektion och tävlade för föreningen.
I Hardeberga BK var han behjälplig med bland annat loppmarknaderna och även hjälptränare för pojklag. I Lunds släktforskarförening var han styrelsemedlem.
Han var en flitig cyklist och cyklade ofta till och från arbetet i Lund. Han cyklade "Broloppet" och under tio år "Ringsjön Runt" tillsammans med sin chef Torgny Werger.
Per-Arne var unik på många sätt och med sitt speciella sätt framstod han som en gammaldags gentleman.
Hans omsorg om familjen var väldigt stor och den kom alltid i första hand. Han uppskattades av alla och var aldrig rädd för att hjälpa till när någon behövde hjälp.
Hans omtanke och generositet var bestående under alla år.
Nu är han borta med stor sorg och saknad, men efterlämnar ett fint minne.
Det behövs fler som Per-Arne om vår värld skall kunna bli bättre.
Vännen
Göran Andersson med familj
Gå till toppen