Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansk tågstrejk avslutad – men fortsatta förseningar i trafiken

Vid 15-tiden på måndagen avslutades den danska lokförarstrejken. ”Initialt kan det bli lite störningar och lite förseningar”, säger Anna Fjellner, pressansvarig på Skånetrafiken.

Resenärer hänvisas till ersättningsbussar över Öresundsbron under tiden som tågen är inställda under måndagen.Bild: Bengt Arvidson
Det fackliga Danska Järnvägsförbundet skickade i fredags ut ett pressmeddelande om att de saknade förtroende för DSB.
Under söndagen skickade en grupp anonyma DSB-anställda ett mejl till Ekstra Bladet om att en strejk planerades under måndagen.
Avsändarna bakom mejlet skrev att de saknade förtroende för DSB:s ledning eftersom de menar att företaget sagt upp fackliga företrädare. Det är någonting som DSB förnekar.
Strejken innebar att samtliga Öresundståg över Bron blev inställda. Bussar i pendeltrafik ersatte inställda tåg mellan Hyllie och Kastrup i båda riktningarna.
Vid 15-tiden avblåstes strejken. Vissa tåg till och från Danmark kommer dock att vara fortsatt inställda. Resande från Hyllie och Triangeln rekommenderas att åka med andra tåg till Malmö C och byta tåg där.
– Det rullar som det ska nu och den mest aktuella informationen finns i appen, säger Anna Fjellner, pressansvarig på Skånetrafiken.
– Initialt kan det bli störningar och lite förseningar, fortsätter hon.
Bild: Bengt Arvidson
Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen