Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säsongen slut i Frölundaborg: ”Måste bli bättre borta”

Malmö Redhawks säsong tog slut i Frölundaborg. Miljöombytet från Scandinavium gav inget lyft i jakten på att hänga kvar i SM-slutspelet.
– Vi försöker spela för att vinna, men ett mål är svårt att vinna med, sa coachen Peter Andersson.

Frölundas spelare jublar efter 4–1 inför en entusiastisk hemmapublik i Frölundaborg.Bild: MICHAEL ERICHSEN
4–1 i matchen och samma siffror i kvartsfinalserien mot Frölunda som bars fram av de drygt 6000 på läktarna i sina gamla hemmahall.
För Malmö Redhawks var det bara att packa ihop och snart börja tänka framåt.
– Klart vi ville gå längre. Vi har varit i semifinal två gånger och vet hur kul det är. Men vi kan kanske lära oss något av detta också på sikt och det är att vi måste bli bättre på bortaplan, sa coachen Peter Andersson.
Första perioden präglades av hög intensitet, stor beslutsamhet och mycket kamp men inga mål – sedan rasslade det till i mittperioden då Frölunda gick fram till 3–1-ledning.
En tidig utvisning öppnade för en snabb reducering i tredje perioden, men det blev sällan riktigt farligt framför Johan Mattsson i Frölundakassen.
Hemmalaget hade god kontroll och klockan tickade på. Redhawks såg ut att kräma ur det sista man hade och plockade ut målvakten Oscar Alsenfelt med drygt två minuter kvar att spela, men kom inte närmare.
I stället 4–1 i tom kasse med sex sekunder kvar att spela genom Max Friberg.
– Insatsen och prestationen är jag nöjd med. Vi jobbar och sliter, vi försöker, men det är klart att vi måste göra fler mål, sa Peter Andersson.
– Tycker vi skapar tillräckligt mycket, sedan vet jag inte om det är brist på kvalitet eller mest tillfälligheter, men generellt sett måste vi göra fler mål i jämna matcher.
Kvartsfinalserien inleddes med ett bottennapp i Scandinavium (0–4) innan Redhawks lyfte sig hemma i Malmö arena, men två matcher senare var man ändå i brygga och kunde inte kravla sig ur det greppet i Frölundaborg på söndagen.
– Det är två tidigare bortamatcher som vi gett bort i första perioden. Våra hemmamatcher tycker jag att vi har spelat bra, även om vi inte får någon ärlig chans att vinna den andra, sa Peter Andersson.
Samtidigt var det inte läge att blicka bakåt på tveksamma domarinsatser, utan hellre fundera på vad som kan göras bättre inför nästa SHL-säsong.
– Hemma har vi varit grymt bra hela säsongen, men inte räckt till på bortaplan. Det är som två helt olika lag och det måste vi göra en djupare analys av, för det får inte vara så stor skillnad, sa Peter Andersson.
Känslorna nu då?
– Killarna är ju…slut. Idrotten är grym på det sättet, det tar ju tvärslut. Det är därför det heter slutspel, antingen spelar du vidare, eller så blir det inte mer.
Gå till toppen