Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kraftig explosion på villatomt

En altan har totalförstörts i en kraftig explosion i ett villaområde i Motala. Två personer fördes till sjukhus för kontroll men bedöms vara i princip oskadda.

En explosion har inträffat på en villatomt i Motala. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Strax före klockan 23 på söndagskvällen inträffade en kraftig explosion i ett villaområde i Motala. Enligt polis och räddningstjänst finns omfattande skador på en fastighet med en altan som är helt förstörd.
– Två personer befann sig i fastigheten men ska ha klarat sig i princip oskadda, det talas om något skärsår. Men de har ändå förts till sjukhus för kontroll, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl, vid polisen i region Öst.
Han vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot personerna i det skadade huset, men säger att det inte bor några barn i huset.
I samband med explosionen skadades även grannfastigheter då ett flertal glasrutor ska ha gått sönder.
Tekniker från nationella bombskyddet har skickats från Stockholm till Motala. Tillsammans med polisens kriminaltekniker ska brottsplatsen undersökas vidare, bland annat för att säkra platsen.
– Risken är inte jättestor men det finns alltid en risk för en sekundär laddning eller något som inte har exploderat, säger Torbjörn Lindqvist.
Det pågår en stor polisinsats i området med bland annat dörrknackning. Polisen har talat med flera vittnen, men vill inte kommentera vad som har framkommit.
– Vi har en rätt omfattande avspärrning på platsen men vi har inte gjort några utrymningar, säger Torbjörn Lindqvist.
En förundersökning om mordförsök samt allmänfarlig ödeläggelse har inletts.
I nuläget finns ingen misstänkt.
Gå till toppen