Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En klonad mumie och ett veganskt studentboende – här är några av dagens Lundaskämt

Flera av Lunds organisationer har passat på att berätta spännande nyheter idag den 1 april. Här är några av skämten.

Peder Winstrups mumie visades upp för allmänheten 2015. Snart kommer han tillbaka – som klon. I alla fall om vi ska tro på Historiska museet.Bild: Ingemar D Kristiansen
Mumien av Lundabiskopen Peder Winstrup har så välbevarat dna att han ska gå att klona inom kort, meddelar Historiska museet. Och det tänker museet göra – man vill nämligen reda ut om målningarna på biskopen från 1600-talet verkligen är porträttlika. Den lille klonen ska adopteras av svensk biskopsfamilj, berättar museichefen Per Karsten, som dock inte tror att han själv kommer att leva länge nog för att se slutresultatet om 35-40 år.
Lundapolisen berättar att man ska hyra ut sina husbilar under sommaren. Tanken är bland annat att polisbilarna ska synas ute i trafiken även under semesterperioden. ”Husbilarna är modernt utrustade med pentry och med 6 sovplatser, dusch och toalett”, skriver polisen.
Studentboendet Vegalyckan blir Veganlyckan – Sveriges första helt köttfria studentboende. ”Hyresgästerna erbjuds ett 4-veckors omställningsprogram med coachning kring konsumtionsmönster och grönare matlagning”, skriver AF Bostäder.
Gatstenarna i centrala Lund har blivit ett diskussionsämne i Lundapolitiken. Nu föreslår Moderaterna ett nytt, mer exklusivt underlag – marmor. Studieresor till bland annat Italien planeras. Att marmor skulle bli dyrt viftar kommunalrådet Fredrik Ljunghill (M) bort: ”Tänk bara så lång avskrivningstiden måste vara. Michelangelos staty David är ju mer än 500 år gammal”.
Gå till toppen