Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misshandel, brand och stenkastning – stökig helg i Svedala

Det blev en stökig fredagsnatt i Svedala. En pojke misshandlades, nattvandrarna fick släcka en brand och trygghetsvärdarna utsattes för stenkastning.

På fredagskvällen blev en 15-årig pojke misshandlad av flera gärningsmän på Svedalabadets parkering. Pojken blev enligt anmälan sparkad och slagen av ett gäng på fem till sju personer. Polisen har inga misstänkta i nuläget.
Runt midnatt fick nattvandraren Michael Andersson rycka ut och släcka en brand intill idrottshallen vid badet. Någon hade tänt fyr på en påse som låg i en lövhög intill husväggen.
– Det kunde ha blivit väldigt allvarligt. Jag har ringt några politiker i helgen och jag hoppas att socialtjänsten reagerar, så att vi kan få ordning på ungdomarna som håller på med sådant här. Problemen har eskalerat de senaste åren och nu har det gått för långt, säger Michael Andersson.
Under kvällen har även trygghetsvärdarnas bil blivit utsatt för stenkastning.
– Syftet med vår grupp är att jobba med ungdomar på glid. Det finns en liten klick som inte tycker om oss, men jag skulle inte säga att det är något problem. Tvärtom. Majoriteten tonåringar tycker om att vi är där, för då känner de sig trygga, säger Mikael Olsson, gruppledare.
Enligt räddningschef Mikael Jönsson har det också varit två bränder i soptunnor på Storgatan under helgen. Den ena släcktes av trygghetsvärdarna.
Det senaste kvartalet har det kommit in flera larm om liknande bränder i centrum, berättar han. Det uppmärksammas därför som ett fokusområde, som räddningstjänsten kommer att titta vidare på tillsammans med polis och Svedalas trygghetsråd.
– Vi jobbar såhär så fort vi ser ett mönster, just för att se om det rör sig om samma individer. Det här är något som sticker ut just nu – flera bränder på ett visst område inom kort tid, säger Mikael Jönsson.
Hur många bränder rör det sig om?
– Vi har ju generellt relativt låg brottslighet i Svedala, så även ett fåtal larm blir många för oss.
Gå till toppen