Annons

Annons

Annons

Aprilskämt

Påhittade ballonger så här i april

Nej, såvitt bekant ska Malmöpolisen inte skicka upp övervakningskameror i ballonger. Och nej, det genomfördes ingen symbolisk ballongfärd vid Turning Torso vid lunchtid på måndagen.

Det hela var hittepå, ljug – ett aprilskämt.

Skånske komikern Johan Glans, bland andra, har sagt att man helst ska undvika att analysera humor. Det är som att dissekera en groda: "...omständligt, lite äckligt och grodan dör faktiskt".

Bo Petersson väntade tålmodigt utanför Turning Torso vid 12-tiden på måndagen.

Bild: Bengt Arvidson

Annons

Nu kan var och en säkert ifrågasätta om Sydsvenskans aprilskämt kvalar in som humor. Men en som skrattade när skämtet förklarades var i alla fall Bo Petersson, när vi träffade honom vid Turning Torso strax före klockan 12.

Annons

– Jag brukar äta lunch på ett ställe härborta och när jag läste om ballongerna så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå förbi den vägen och titta lite, sa han.

April, april!

– Det säger du? Jaja, det var faktiskt riktigt roligt.

Margareta Andersson lät sig också luras av Sydsvenskans aprilskämt.

Bild: Bengt Arvidson

Margareta Andersson är en annan läsare som lät sig luras.

– Jaha – jag tänkte ändå att ”det var visst inget skämt i tidningen i dag” när jag läste i morse, så där ser man, säger hon.

Både hon och Bo Petersson tog trots blåsningen det hela med jämnmod och ställde upp för fotografering.

Ytterligare en handfull personer som samlades runt det aktuella klockslaget fick frågan ”har du läst tidningen i dag” av Sydsvenskans utsända. Flera svarade ja, men hävdade bestämt att de inte gått på skämtet.

En läsare, som får vara anonym här, ringde in på morgonen och ville veta mer om hur övervakning vid lägre byggnader skulle skötas – skulle verkligen ballongerna funka även där?

Okej – han kanske var super-ironisk och lurades tillbaka, men det lät i alla fall som att han gått på aprilskämtet. Med lika glatt humör som de flesta andra.

Annons

Den här skribenten ber att få tacka för att jag för en dag fick missbruka läsarnas förtroende. Och lovar att inte ljuga på minst ett år.

Annons

För den som undrar:

• Projektledare Ferdinand von Dornier fick sitt namn av luftskeppskonstruktören Ferdinand von Zeppelin och flygplanskonstruktören Claude Dornier.

• Presstalespersonen Gina-Marie Östford är en blinkning till Skånepolisens legendar Ewa-Gun Westford.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan